Freitag, 19. März 2010

Завъртулки с шпек



пакет (300гр) многолистно тесто
100гр шпек на ситни кубчета
мазнинка (течно масло)

Тестото се разстила, намазва се леко с масълце и шпек-кубчетата се разпределят равномерно върху него.



Завива се на руло, от което се режат шайби с ширина около 1-1,5 см. Получените по този начин спиралки се нареждaт 'легнали' в тава застлана с готварска хартия и пекат на средна скара, 200°C до златисто.



Лесни, бързи и много вкусни. Идеални за мезе, както с бира, така и с червено вино.. Наздраве!



Уютна, спокойна и вкусна петъчна вечер :-)

12 Kommentare:

  1. Охо, шпек :) При това в бутертесто.
    С това Каберне няма как да не е вкусно :)
    Хубава и вкусна вечер, Дими :)

    AntwortenLöschen
  2. Оле,колко са апетитни!Хубаво предложение и чудесно изпълнение!Усмихнат слънчев уикенд Дими!

    AntwortenLöschen
  3. Вкусно беше, Пепи :-D Благодаря за коментара!

    Усмивки за теб, Нанита!

    Приятни почивни дни :-)

    AntwortenLöschen
  4. Дими,
    Този път наистина завъртулки -
    прекрасни са!
    Неустоимо изкушение, а и със салатата ...
    Слънчев и усмихнат пролетен ден, Диана

    AntwortenLöschen
  5. Даммм.. рецептата не е нова, Диани. Фигурира с името 'шпек-ролца' в 'Гответе с мен!' - продуктите са същите, но начина на приготвяне е различен, а и размерът на получениет бутерки.. Тези са наистина завъртулки :-D
    Благодаря за посещението и интереса, Диани, за вниманието и одобрението!
    Чудесна неделя ти желая!

    AntwortenLöschen
  6. Яяяяяяя....колко са сладки. Ама и покривката ти е на завъртулки. Много елегантно Дими.Стилно както винаги.

    AntwortenLöschen
  7. :-)))

    Благодаря за похвалата, Йоли! Прегръщам те :-)

    AntwortenLöschen
  8. МмМ, звучат обещаващо и изглеждат превъзходно!

    AntwortenLöschen
  9. А шпекът може ли да се се замени с пастърма

    AntwortenLöschen
  10. Добре дошла из страниците на блога, Мария!
    Благодаря ти за интереса и одобрителния коментар!

    Поздрави и :-)

    Хм, Вал, никога не съм ползвала думата пастърма.. Не ми е особено приятно, но си признавам, че не съм достатъчно запозната с наименованията на някои хранителни продукти на родния ми език. Та, на въпроса: може, разбира се, много ситно нарязана :-)

    AntwortenLöschen
  11. Дими изглеждат превъзходно! Изглеждат ми като перфектната закуска за моите щерки:)
    Има нещичко за теб в моя блог:) Надникни в последната публикаци да си го прибереш (http://luluto.blogspot.com/2010/03/spring-cake.html?showComment=1269209154273_AIe9_BF4oq6fjKq5XljyHnfXKcxS10Y1OfnJL2vk215P94XFhXvoOUTDVuPF3s2cvaTBXnkJQWtZlkbuv39JrLi-wEz4Oz5g1hvLdQVSUQTWtTTI4T0lU60a6hHB8mRDUWGZeU9_AtnXPEPiQEObvz6eeFaIbOUAEOpuaDA9EJru291RRURUkUNBLmK_1s3sW_vQ13Mxdfumd-EKvQVB6aFycNzSy9epiw#c4187580313523778501):)

    AntwortenLöschen
  12. Трогната съм, Лулу! Благодаря ти :-)

    AntwortenLöschen