пакет (300гр) многолистно тесто
100гр шпек на ситни кубчета
мазнинка (течно масло)
Тестото се разстила, намазва се леко с масълце и шпек-кубчетата се разпределят равномерно върху него.
Завива се на руло, от което се режат шайби с ширина около 1-1,5 см. Получените по този начин спиралки се нареждaт 'легнали' в тава застлана с готварска хартия и пекат на средна скара, 200°C до златисто.
Лесни, бързи и много вкусни. Идеални за мезе, както с бира, така и с червено вино.. Наздраве!
Уютна, спокойна и вкусна петъчна вечер :-)
Охо, шпек :) При това в бутертесто.
AntwortenLöschenС това Каберне няма как да не е вкусно :)
Хубава и вкусна вечер, Дими :)
Оле,колко са апетитни!Хубаво предложение и чудесно изпълнение!Усмихнат слънчев уикенд Дими!
AntwortenLöschenВкусно беше, Пепи :-D Благодаря за коментара!
AntwortenLöschenУсмивки за теб, Нанита!
Приятни почивни дни :-)
Дими,
AntwortenLöschenТози път наистина завъртулки -
прекрасни са!
Неустоимо изкушение, а и със салатата ...
Слънчев и усмихнат пролетен ден, Диана
Даммм.. рецептата не е нова, Диани. Фигурира с името 'шпек-ролца' в 'Гответе с мен!' - продуктите са същите, но начина на приготвяне е различен, а и размерът на получениет бутерки.. Тези са наистина завъртулки :-D
AntwortenLöschenБлагодаря за посещението и интереса, Диани, за вниманието и одобрението!
Чудесна неделя ти желая!
Яяяяяяя....колко са сладки. Ама и покривката ти е на завъртулки. Много елегантно Дими.Стилно както винаги.
AntwortenLöschen:-)))
AntwortenLöschenБлагодаря за похвалата, Йоли! Прегръщам те :-)
МмМ, звучат обещаващо и изглеждат превъзходно!
AntwortenLöschenА шпекът може ли да се се замени с пастърма
AntwortenLöschenДобре дошла из страниците на блога, Мария!
AntwortenLöschenБлагодаря ти за интереса и одобрителния коментар!
Поздрави и :-)
Хм, Вал, никога не съм ползвала думата пастърма.. Не ми е особено приятно, но си признавам, че не съм достатъчно запозната с наименованията на някои хранителни продукти на родния ми език. Та, на въпроса: може, разбира се, много ситно нарязана :-)
Дими изглеждат превъзходно! Изглеждат ми като перфектната закуска за моите щерки:)
AntwortenLöschenИма нещичко за теб в моя блог:) Надникни в последната публикаци да си го прибереш (http://luluto.blogspot.com/2010/03/spring-cake.html?showComment=1269209154273_AIe9_BF4oq6fjKq5XljyHnfXKcxS10Y1OfnJL2vk215P94XFhXvoOUTDVuPF3s2cvaTBXnkJQWtZlkbuv39JrLi-wEz4Oz5g1hvLdQVSUQTWtTTI4T0lU60a6hHB8mRDUWGZeU9_AtnXPEPiQEObvz6eeFaIbOUAEOpuaDA9EJru291RRURUkUNBLmK_1s3sW_vQ13Mxdfumd-EKvQVB6aFycNzSy9epiw#c4187580313523778501):)
Трогната съм, Лулу! Благодаря ти :-)
AntwortenLöschen