Freitag, 30. Oktober 2009

Пилешко есенно



800гр пилешки гърди
250мл бира
1с. л лимонов сок
300гр тиква
100гр синьо сирене
мазнинка
сол, индийско орехче
пресен розмарин

Пилешките гърди се нарязват на парчета-хапки и задушават в бирата с лимонов сок. През това време тиквата се почиства, нарязва на дребни кубчета и задушава в мазнинката. Преди да е напълно готова се осолява и овкусява с индийското орехче. Пилешките хапки се отцеждат и запържват в мазнинка, посоляват се и също овкусяват с подправки. Разбъркват се леко с тиквата, добавя се леко намачканото с вилица синьо сирене и пресен розмарин, сервират се топли.

Kommentare:

  1. Дими,
    сезонно, колоритно и изкушаващо вкусно изглежда.
    Тази комбинация ми допада,
    поздрав Диана

    AntwortenLöschen
  2. Мм, много вкусничко изглежда и отново комбинация от тиква със синьо сирене. Дими, все повече ме убеждаваш да опитам тази комбинация :-) Тези дни...

    Поздрави!

    AntwortenLöschen
  3. Диани, Ирина, радва ме интереса ви! Комбинацията тиква-синьо сирене ми е любима :-)
    Ще се радвам, ако допадне и на вас.. макар, че на вкус и цвят - приятели няма ;-)

    Спокойна петъчна вечер и хубав уикенд ви желая!

    AntwortenLöschen
  4. Много интересно и подходящо съчетание с бутилка бяло вино.

    AntwortenLöschen
  5. Благодаря за интереса и посещението, Bovil!

    За моя вкус повече би паснало червено ;-)

    Поздрав сърдечен и :-)

    AntwortenLöschen
  6. Чудесна комбинация и хубава снимка!Хубава вечер!

    AntwortenLöschen
  7. Благодаря, Нанита!

    Спокойна вечер и уютна неделя :-)

    AntwortenLöschen
  8. И на мен комбинацията ми изглежда много добра. Това непременно ще го опитам.
    Чудесно заглавие си му измислила :).

    AntwortenLöschen
  9. Чудя се какви наименования да им давам на манджичките аз.. :-D
    Благодаря ти, Теди! Дано ти се услади :-)

    AntwortenLöschen
  10. Перфектна както винаги! :)
    Задачка!

    AntwortenLöschen