800гр пилешки гърди
250мл бира
1с. л лимонов сок
300гр тиква
100гр синьо сирене
мазнинка
сол, индийско орехче
пресен розмарин
Пилешките гърди се нарязват на парчета-хапки и задушават в бирата с лимонов сок. През това време тиквата се почиства, нарязва на дребни кубчета и задушава в мазнинката. Преди да е напълно готова се осолява и овкусява с индийското орехче. Пилешките хапки се отцеждат и запържват в мазнинка, посоляват се и също овкусяват с подправки. Разбъркват се леко с тиквата, добавя се леко намачканото с вилица синьо сирене и пресен розмарин, сервират се топли.
Дими,
AntwortenLöschenсезонно, колоритно и изкушаващо вкусно изглежда.
Тази комбинация ми допада,
поздрав Диана
Мм, много вкусничко изглежда и отново комбинация от тиква със синьо сирене. Дими, все повече ме убеждаваш да опитам тази комбинация :-) Тези дни...
AntwortenLöschenПоздрави!
Диани, Ирина, радва ме интереса ви! Комбинацията тиква-синьо сирене ми е любима :-)
AntwortenLöschenЩе се радвам, ако допадне и на вас.. макар, че на вкус и цвят - приятели няма ;-)
Спокойна петъчна вечер и хубав уикенд ви желая!
Много интересно и подходящо съчетание с бутилка бяло вино.
AntwortenLöschenБлагодаря за интереса и посещението, Bovil!
AntwortenLöschenЗа моя вкус повече би паснало червено ;-)
Поздрав сърдечен и :-)
Чудесна комбинация и хубава снимка!Хубава вечер!
AntwortenLöschenБлагодаря, Нанита!
AntwortenLöschenСпокойна вечер и уютна неделя :-)
И на мен комбинацията ми изглежда много добра. Това непременно ще го опитам.
AntwortenLöschenЧудесно заглавие си му измислила :).
Чудя се какви наименования да им давам на манджичките аз.. :-D
AntwortenLöschenБлагодаря ти, Теди! Дано ти се услади :-)
Перфектна както винаги! :)
AntwortenLöschenЗадачка!
:Р