3а 2 порции:
600-700гр
свинско осолено филе 125гр ориз
200гр тиква
сол, мазнинка
индийско орехче, пресен розмарин
Барбекю-сос:
5 с.л кленов сироп
1 с.л соев сос
1 с.л доматено пюре-концентрат
1 ч.л сос Табаско
2 скилидки чесън - намачкани
сол, чер пипер
щипка суха мащерка
Месото се нарязва на шайби по 1,5см. Полага се в тава с мазнинка и малко вода и пече. През това време се сварява ориза - във водата се пускат няколко клончета пресен розмарин, отцежда се, осолява се. Тиквата се почиства, настъргва на едро ренде и задушава в мазнинка. Смесват се оризът и тиквата, сместа се подправя с малко сол и индисйко орехче. Сервира се като топла гарнитура към изпеченето месце, залято с барбекю-сос.
Ястиeто пасва с червено вино.. :-)
Hi Dimi,
AntwortenLöschenschönes Gericht und absolut meisterhaft präsentiert.
Mein Kompliment
Ganz lieben Gruß Jacob
Снимките са страхотни-поздравления
AntwortenLöschenМмм, вкусотия!
AntwortenLöschenА масата е толкова красиво подредена! Със сигурност, ако човек има желание и вложи малко старание и въображение, със сигурност ще внесе прекрасна есенна атмосфера в дома си :-) Какво като е студено навън, важното е вкъщи да ни е топличко, не само на тялото, но и на душата! :-)
Желая ви, Дими, все такава топлина на масата и в сърцата!
Леле, остави манджите, ама к`ви украсени трапези спретваш! Събираш ми очите! :)
AntwortenLöschenЛюбовта на мъжа, минавала през стомаха...
Е, твоят мъж 100% е лудо влюбен! ;)
Mмм много вкусно :) хладното време определено си е време за месце :) Приятна вечер от мен!
AntwortenLöschenУмееш да пресъздаваш уюут в дома си.Топлота и чар.Красота и финес.Поклон пред женствеността ти.
AntwortenLöschenDanke Dir, Jacob!
AntwortenLöschenJa.. ein herbstliches Gericht, herbstlich präsentiert :-)
Schönen Gruss!
Благодаря, Дани :-)
AntwortenLöschenДа, не е необходимо кой знае какво, за да се създаде уютна атмосфера и през есента - някоя и друга свещ, покривка, чинии, салфетки в топлещи есенни цветове.. Ирина, благодаря ти за чудесното пожелание!
Широко ме усмихна, Злато! Благодаря ти :-)))
Ох, тепърва ще захляднява все повече.. Но пък идва времето на специфичните есенни ястия :-) Приятна вечер и на теб, Зори!
Има-няма.. и внезапно ме смутиш, Йоли :-) Благодаря ти за комплимента!
Усмихната и успешна седмица ви пожелавам, момичета :-)
Невероятна атмосфера създаваш на масата!
AntwortenLöschenОбичам да чета рецептите ти, но снимките ти са просто разкошни!
Както винаги, поднесено със стил и красота!Хубави снимки и една топлина извира от тях!Радвам се,че хора като теб споделят таланта си с нас и имам възможност да се наслаждавам на това.Поздравления!
AntwortenLöschenСпорна и ведра седмица Дими!
Теди, пък аз точно снимките искам да подобря.. само че дори не сядам да прочета минимума: опътването и щракам на автоматичичен режим и фантазия..
AntwortenLöschenНанита, :-)
Благодаря ви от сърце, момичета за одобрителните, окуражаващи думи!
Поздрави :-)
На мен пък снимките страшно много ми харесват. С какъв апарат снимаш? :-)
AntwortenLöschenСнимам с canon 400D, с китовия обектив. Технически.. доколкото като лаик преценявам - снимките си имат недостатъци, но не се набиват на око.. Това, което бих желала да променя е самата композиция, знам ли.. а и със светлината тепърва ще имам проблеми - ще стане тъмно, сиво, мрачно..
AntwortenLöschenДими,
AntwortenLöschenкакво да добавя -
Много елегантно ястие,
предложено стилно,
в топла и уютна атмосфера.
Очарована съм и ти се възхищавам, Диана
О, явно съм пропуснал последните 1-2 поста, но всъщност май нищо ново. :P
AntwortenLöschenВсе така изящна и все така перфектна! :)
Браво Дими!
Радвам се, че те познавам! :)
PS.
Аз съм фен по-скоро на бялото вино и дегустацийте на скъпоценните капчици в хладните изби през лятотото са ми слабост.
Всяка година обикалям из винарските райони по Райн, старият Ар и Мозел и съм влюбен в тази смесица от вино, слънчев летен прах и спокойствие!
Ето ти адреса на винара от когото купувам в последно време най-често:
http://www.blees-ferber.de
Страницата му не е от най-удобните, на за това пък винцето е великолепно! :)
Препоръчвам ти горещо Auslese! И другите са много приятни, но само ако ги пиеш разбира се преди него. ;)
Диани, благодаря ти, мила приятелко!
AntwortenLöschenБлагодаря, за посещението и интереса, Драго!
п.п Ние сме фенове на червеното вино.. хм.. сега обаче ме обзе любопитство и няма начин да не разгледам страницата на винара. Аууу... представяш ли си да се пропием вкъщи на стари години?! ;-)
Това на масата е червено, от областа Wachau: ами, както с всички автрийски червени вина - нещо не му достига. Поне според моя вкус..
:)
AntwortenLöschenА аз вино пропих в Германия и по-хубаво все още не съм намерил.
Поръчай си поне едно картонче (6 бутилки) от това за да си струва транспорта. Не е много скъп. Мисля, че е към 5-6 EWR.
Изстуди го и го опитай.
Обещавам ти, че не само няма да ти липсва нещо, а дори ще откриеш неща за които дори не си и мечтала! ;)
:-)))
AntwortenLöschenДа си призная ли сега, че не си спомням кога и дали съм пила немско вино... Колкото по-на север, толкова по-резервирана ставам ;-) Но си спомням едно ужасно евтино, народно, червено испанско вино Senorio de los Llanos - Crianza, което и досега усещам по небцето си.. И за да си върна жеста, Драго: Vinartis :-)
Ех,Дими,прекрасно е!И ястието ,и снимките...
AntwortenLöschenА тази есенна красота в средата на масата...
направо да се влюбиш в нея!
Много целувки!
Разбирам че си резервирана, но поне на мен би трябвало мъничко да ми повярваш. :P
AntwortenLöschenМикроклимата по реката Мозел е почти средиземноморски. Навсякъде разстат смокини, и то такива каквито дори в България няма.
Schiefestein допълнително поема слънцето и го съхранява, а винарството е въведено там още преди над 2000год. Познай от кого:
Аха. От римляните разбира се. :P
Проивеждали са го с голям замах и са го транспортирали до Рим по реката като по магистрала.
Рим никак не е близо, така че със сигурносно си е заслужавало.
А десертните вина от вида Spätlese (Късна беридба), са открити даже в Германия и то дори не съвсем отдавна през 1775 г. в Johannisberg, Reingau.
Цялата историйка е тук: http://www.rheingau.de/wein/spaetlese
Прочети я, защото тук май няма място да я разкажа.
Ще подхвърля само най-общо, че тайната на Spätlese се крие в една плесен и в късното бране на гроздето когато времето е вече студено.
Колкото по-късно, толкова е по-сладко. За сметка на количеството обаче.
Ausläse е пък едно стъпало още нагоре т.е. избраното от избраното. ;)
М? Ще го опиташ ли сега най-после? Аз не взимам процет, не бой се. Само за твое добро го правя. ;)
Благодаря ти много за линка, но предлагането е така голямо, че едва ли ще се реша скоро за някоя снимка. ;)
Ок. Хайде стига за днес, че съвсем ти нафудих страничката.
Един хубав ден от мен и ... дано скоро да ти е сладко. :)
Благодаря, Краси! Прегръдка от мен за милите думи :-)
AntwortenLöschenХм, Драго.. Убеди ме! Душа си ти :-)
п.п ..И не се притеснявай за страничката ми: място има и за по-обемни коментари! Радвам се, когато има дискусия и диалог.. макар за виното да не се говори - пие се ;-) Колко ли истина се е родила от него? :-D
Винаги си добре дошъл в блога ми, Драго! Ценя твоето мнение и твоят интерес ме радва!
Сърдечен поздрав :-)
Нахрани ме само със снимките! Благодаря! Е, сигурно и ще опитам...сега като идва хладното.
AntwortenLöschenБлагодаря за комплимента! И за посещението :-)
AntwortenLöschenДими, много ми е приятно да те видя в любимите ми цветове, много красиво и стилно!
AntwortenLöschenБлагодаря, Танита! Подобен одобрителен отзив именно от теб (силно ме впечатляват чудесните ти снимки на ястия сред хубави цветни прибори, чинии, салфетки.. всичко в тон, хармония и баланс) страшно ме радва!
AntwortenLöschenПоздрав!
:-) Много семпло и елегантно поднесено ястие, ....отдавна се каня да пробвам ризото с тиква,:-)....а масата е издържано изцяло в топли есенни цветове и предразполагащо към релакс на сетивата и наслада за небцето с вкусното ястие....
AntwortenLöschenЛек и слънчав есенен петък:-)
Лати
..от кога пък аз се каня да изпробвам разни работи видени тук и там.. няма смисъл да изброявам: имам списък :-)))
AntwortenLöschenБлагодаря ти, Лати, за одобрителния, свеж коментар :-) Хубав петъчен ден и за теб!