3а 2 порции:
2бр големи патладжани
200гр пилешко или пуешко филе
80гр горгондзола
шепа тиквени ядки
сол, малко мазнинка, чер пипер
Патладжаните се измиват и разрязват по дължина на половина. Издълбават се като лодки и посоляват. Издълбаната сърцевина се реже на ситни кубчета и също посолена се оставя да отпусне типичния патладжанен сок. След половин час се отцеждат от ненужния сок и пълнят с приготвената смес от патладжанена сърцевина, пилешко/пуешко филе нарязано на кубчета, тиквените семки - всичко овкусено със солчица, чер пипер, малко мазнинка и разбъркано с намачканото с вилица сирене-горгондзола.
Пекат се в тавичка с малко вода на дъното, на средна скара и на Т около 200°C до готовност.
Сервират се топли, изключително вкусно ястие ...и в добавка с бяло вино: ммм !!!
Драги посетителю на блога ми, ако евентуално имаш личен въпрос или коментар относно целия блог.. или просто желаеш да ми оставиш бележка, можеш да го направиш в чат-прозорчето на sbox-a в gadget-полето на блога. Благодаря ти :-)
Dear visitor, if you have private questions or general comments.. or just you like to leave me a message, please do so in the chat-window-sbox in the gadget-area of the blog. Thank you :-)
Хляб и рози
vor 8 Jahren
Дими,
AntwortenLöschenчаках рецептата.
Много са апетитни и изглеждат така примамливо.
Много интересно и апетитно изглежда, но какво е това "горгондзола"? Какво е това сирене? Как се консумира после, изяждат ли се целите патладжани с корите, или само плънката? Какви прибори се ползват? Искам да я приложа в Испания тази рецепта, ако обичате отговорете ми на тези въпроси!!!
AntwortenLöschenПоздрави!
Dear Dimitriana you have a prize on my blog!Please take it and enjoy!
AntwortenLöschenДиани, наистина са много вкусни :-)
AntwortenLöschenГ-н Христов, ястието се консумира с вилица и нож и освен дръжката на патладжана всичко е ядливо :-)
AntwortenLöschenГоргондзолата е вид северноиталианско сирене с 48% масленост, приготвено от краве мляко, ензимите chymosin и pepsin, сол и спадащо към т.нар. 'сини сирена', заради наличието на благородна плесен (в случая - Penicillium gorgonzola). Повече за сиренето - клик!
Hi, Donna!
AntwortenLöschenThank you very much :-)
БЛАГОДАРЯ!
AntwortenLöschenБлагодаря за поясненията!
AntwortenLöschenБъдете здрава!
Ruta, г-н Христов, благодаря на свой ред за интереса и посещението в блога ми!
AntwortenLöschenДимитрана,
AntwortenLöschenизпълних рецептата и искам да ти благодаря за приятното преживяване.
Изненадах семейството и разнообразих вечерите ни,благодарение на теб.
Поздравления за стилния и интересен блог.
Добре дошла из страниците на блога ми, Ели!
AntwortenLöschenМного ме радват милите ти думи, похвала и внимание, благодаря ти на свой ред!
Ще ми е драго, ако и занапред задържа интереса ти и бъда полезна.
Здраве, късмет и радост за теб и прекрасното ти семейство :-)