Samstag, 9. Mai 2009

Дип с мечи лук

Вкъщи все още се радваме на мечия лук и на приготвяното от него. В събота и неделя се въздържам от шетане из кухнята.. но за днес, върху препечените филийки съпружето имаше специален катък - Bärlauchaufstrich :-)

250гр creme fraiche или крема сирене
50гр солено бяло сирене
1-2с. л кисело мляко
сол, бял пипер
дузина пресни листа мечи лук (левурда)

Разбъркват се добре крема сиренето и киселото мляко, добавя се намачканото с вилица бяло солено сирене, ако е необходимо се добавя солчица, подправки по желание - ползвам малко бял пипер. Листата се измиват, подсушават леко и нарязват на много ситно или за кратко в пасатор. Прибавят се, всичко се разбърква хубаво и.. готово!



Внимание! Мечият лук би могъл да се обърка с растението момини сълзи.. а те са отровни! Ако има съмнение - не е лошо да се бере левурда, когато вече има цветове:

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen