Еееей.. в първия ден на пролетта малко слънце да просветне и надникне през прозорците! Трябва да се отбележи случая и ползва като повод ;-)
3а 4-5 малки купички:
1 зрял манго-плод
100гр кокосови стърготини
200мл течна, неовкусена, с 36% масленост сметана
2с. л пудра захар
5л. желатин
Кокосовите стърготини се попарват в 200мл вряла вода и оставят да киснат в нея за около половин час. През това време мангото се обелва и почиства от костилката, пасира се. Сметаната се разбива с пресятата пудра захар. Желатинът се накисва за 5мин. в хладка вода, после отцежда и втечнява на слаб огън. Кокосовите стърготини се отцеждат от водата, смесват се с пасираното манго, добавя се и сметаната. В получената смес се изсипва желатинът, внимателно разбърква до хомогенност. Кремът се насипва в купички и оставя в хладилник да стегне.
По желание се гарнира с карамелен сос и кандирани резенчета екзотични плодове.
Хляб и рози
vor 8 Jahren
Както винаги много елегантно и красиво!
AntwortenLöschenБлагодаря ти,че споделяш идеите си!
На свой ред благодаря за вниманието и одобрението, Красимира!
AntwortenLöschen