Основна рецепта за 8бр.:
3а тестото:
200гр брашно
30гр масло
140мл прясно мляко
щипка сол
3а пълнежа:
400гр кайма
1 яйце
50гр настърган кашкавал
1/2 глава кромид нарязан на ситно
стръкчета пресен магданоз
сол, чер пипер, индийско орехче
няколко зърна нахут от консерва
мазнинка за формичките
Брашното се пресява, прави му се кладенче и се добавя маслото на кубчета, солта и прясното мляко. 3амесва се гладко, средно меко, почти нелепнещо тесто, което се завива в свежо фолио и оставя в хладилник за около половин час.
През това време се подготвя пълнежа: празът се почиства, нарязва на много тънки шайби и задушава в достатъчно мазнинка, посолява се и овкусява с подправки. Чушката/те се измиват, подсушават, почистват и нарязват на ситно, добавят се към праза. Добавя се и шпекът. Когато празът омекне, сместа се отстранява от огъня.
Разгъва се тестото, разточва се с малко брашно и от него се изрязват кръгове с диаметър (10см) малко по-голям от този на формите (8см). Формичките се намазват с масло и в тях се редят тестените кръгове, надупчват се леко с вилица. Пълнят се с приготвената кайма, пекат се на средна скара, 200°C.
Хляб и рози
vor 8 Jahren
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen