3а тестото (18бр.):
250гр брашно
100гр вода
50гр масло
шипка сол
Пълнеж:
200гр пушена сьомга
100гр топено сирене
див чесън
копър
мазнинка за формичките
Брашното се пресява със солта, прави му се кладенче, добавя се маслото и постепенно се добавя водата. 3амесва се средно меко, гладко, почти нелепнещо тесто. Увива се в свежо фолио и оставя в хладилник за 15-ина минути. През това време се подготвя пълнежа: сьомгата се намачква с вилица, топеното сирене - омекнало на стайна температура - също, прибавят се на ситно нарязаните зелени подправки.
Мъфинените форми се намазват хубаво с мазнинка. Печката се включва на 190°С.
Тестото (с леко поръсване на брашно, за да не лепи по плота и точилката) се разточва с дебелина около 0,5см. Изрязват се кръгове или цветни форми с диаметър около 8-9см и поставят в мъфинените формички. Всяко 'цвете' се пълни с по 1с.л от приготвената смес. Добавят се и маслинките. Пекат се на средна скара, после се вадят от формичките и поставят върху решетка да се поохладят.
Предястието пасва идеално с бяло вино.
Хляб и рози
vor 8 Jahren
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen