Donnerstag, 26. März 2009

Предястие със съомга

3а тестото (18бр.):

250гр брашно
100гр вода
50гр масло
шипка сол

Пълнеж:

200гр пушена сьомга
100гр топено сирене
див чесън
копър

мазнинка за формичките

Брашното се пресява със солта, прави му се кладенче, добавя се маслото и постепенно се добавя водата. 3амесва се средно меко, гладко, почти нелепнещо тесто. Увива се в свежо фолио и оставя в хладилник за 15-ина минути. През това време се подготвя пълнежа: сьомгата се намачква с вилица, топеното сирене - омекнало на стайна температура - също, прибавят се на ситно нарязаните зелени подправки.
Мъфинените форми се намазват хубаво с мазнинка. Печката се включва на 190°С.
Тестото (с леко поръсване на брашно, за да не лепи по плота и точилката) се разточва с дебелина около 0,5см. Изрязват се кръгове или цветни форми с диаметър около 8-9см и поставят в мъфинените формички. Всяко 'цвете' се пълни с по 1с.л от приготвената смес. Добавят се и маслинките. Пекат се на средна скара, после се вадят от формичките и поставят върху решетка да се поохладят.



Предястието пасва идеално с бяло вино.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen