Dienstag, 31. März 2009

Крекери с тиквено семе и пармезан

3а две тави (30х40см):

125гр брашно
50мл вода
25гр масло
щипка сол
50гр смляно тиквено семе
50гр прясно смлян пармезан

Брашното се пресява със солта, прави му се кладенче, добавя се маслото и постепенно се добавя водата. 3амесва се средно меко, гладко, почти нелепнещо тесто. Добавят се към него тиквеното семе и смления пармезан и отново замесва. Увива се в свежо фолио и оставя в хладилник за 15-ина минути. След което се разточва на лист с дебелина около 0,5см., изрязват се фигурки (може да се разчертае на ромбоитчета или квадрати при липса на време), поставят се в застлана с готварска хартия тава и пекат на средна скара 200-220°C до златисто. Стават бързо готови! И са много вкусни :-Р

1 Kommentar:

  1. Перфектна си мила Димитрана - както винаги! Чудесна рецепта - благодаря! Ще я пробвам! Много точно и с точно определени количества на продуктите са рецептите ти! Браво! Бъди здрава и усмихната! Пожелавам ти тази тодина да яхнеш дървеното конче и то да те отведе до здравето, успеха и благополучието! cveteto3101

    AntwortenLöschen