Montag, 2. März 2009

Пикантини с праз

И тъй като ми остана и за днес от тестото, отново пикантини:

Основна рецепта за 8бр.:

3а тестото:

200гр брашно
30гр масло
140мл прясно мляко
щипка сол

3а пълнежа:

400гр праз
1-2 червени чушки
150гр шпек на кубчета*
мазнинка
сол, чер пипер, индийско орехче

Брашното се пресява, прави му се кладенче и се добавя маслото на кубчета, солта и прясното мляко. 3амесва се гладко, средно меко, почти нелепнещо тесто, което се завива в свежо фолио и оставя в хладилник за около половин час.
През това време се подготвя пълнежа: празът се почиства, нарязва на много тънки шайби и задушава в достатъчно мазнинка, посолява се и овкусява с подправки. Чушката/те се измиват, подсушават, почистват и нарязват на ситно, добавят се към праза. Добавя се и шпекът. Когато празът омекне, сместа се отстранява от огъня.
Разгъва се тестото, разточва се с малко брашно и от него се изрязват кръгове с диаметър (10см) малко по-голям от този на формите (8см). Формичките се намазват с масло и в тях се редят тестените кръгове, надупчват се леко с вилица. Пълнят се с приготвената смес, пекат се на средна скара, 200°C.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen