Donnerstag, 26. März 2009

25.03.2009На 25 март се празнува един от най-хубавите православни празници - Благовещение. Преданието разказва как в този ден небето се отворило и при Дева Мария слязъл Архангел Гавраил, за да й съобщи, че ще роди Божия син.
Според народните вярвания на този светъл ден по-леко и бързо зарастват всички рани и всяка отрова губи силата си. Хубав празник.. нека и нашият съвместен живот бъде дълъг и благ като този ден, без отровни мисли и раняващи думи! Датата на Благовещение е гравирана на брачните ни халки и.. ето, че отбелязахме Седмата година от нашата сватба. Съпружето за седми път ми подари сърцето си:На любовното му писмо отговорих със собственоръчно направена картичка и признанието, че и девет живота също като котките да имам, във всеки един от тях отново и отново ще избирам моя мечешки котан :-DКартичката е с търсен 3D-ефект:И чрез нея си пожелавам още много, много години в мир и доволно мъркане, в здраве и обич, в разбирателство и любов!
Апропо.. любов: любовта минава и през стомаха ;-) И.. през очите:Вечерята е лека, вкусна и според традицията на Благовец 'се хващаме за зелено' със салатата
и разрешеното за празника рибно ястие с любимата пушена сьомга:В стомахчето трябва да остане място и за десерта. Торта, разбира се!Тортата направих с голямо желание и без съществени промени по време на реализацията. 3амисълът й е продължение на котешката тематика на фона на вечерна ВиенаА луната харесвам особено! Обичам да вдигна щорите в ясна нощ на пълнолуние и да се взирам в светлия, сияен диск.. докато очите лека-полека се затворят и потънат в сън..Чао-мяо, читателю на блога.. спокойна да е нощта и динамичен, усмихнат денят ти :-)

3 Kommentare:

 1. Невероятно романтично е всичко Дими! Много дълги години любов и щастие ви желая от сърце! А тортата е.... останах без думи като я видях. Благодаря ти за красотите, които създаваш.
  Поздрави и целувки, Мими

  AntwortenLöschen
 2. Ооо.. Мими! Добре дошла и най-сърдечна благодарност за хубавите думи!

  AntwortenLöschen
 3. Привет, Дими,
  Великолепни неща създавате! Вдъхновявам се от вас да изненадвам и аз моят немски съпруг.
  Най-добри пожелания за много щастие, любов и попътен вятър в семейството ви.
  Поздрави от Цюрих,
  Ава

  AntwortenLöschen