Sonntag, 15. Februar 2009

Валентинки

300гр брашно
150гр масло
100гр захар
1 яйце
1с. л ром
ванилия
щипка сол

Брашното се пресява, в средата му се прави кладенче и в него се добавя захарта, ром, ванилия, щипка сол, яйцето и студеното, нарязано на кубчета масло. 3амесва се гладко и меко тесто, което се оставя за половин час в хладилник.
От тестото се къса по парче, разточва се върху набрашнена повърхност, изрязват се сърчица, редят се в тава, застлана с готварска хартия и пекат на средна скара, 180°C до златистокафяв загар. Охлаждат се върху решетка. Напълно охладени се украсяват.

3а украсата съм ползвала около 50гр оцветен в бледорозово захарен фондан, захарни перлички и белтъчена глазура (1 белтък, 100-120г пресята пудра захар и лимонтозу на върха на ножа) за залепване на перличките.

1 Kommentar: