350гр картофи
150-200гр царевица от консерва
1 малка глава кромид
кубче телешки бульон
50гр шпек - 'шарено' свинско сушено накълцано на ситно месо
1 люто чушле
1с. л (непълна) царевично нишесте
50мл течна (36%, млечна) сметана
мазнинка
литър вода
Картофите се обелват и нарязват на кубчета. Кромидът се почиства и нарязва на ситно. В тенджерата се 'пуска' парченце масло, шпекът и кромидът се запържват. Добавя се вода, разтваря се бульона, изсипват се картофите и царевицата. Добавя се ситно нарязаното люто чушле. Ври до готовност на картофите, застройва се със сметаната и в нея добре разбъркано царевичното нишесте.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhxZNC9RjH05ZOpLM_BeLI1xfUX6qmBymvqaUgJe912AIkkOX_qqqC928TwX3asZ0SFZkDdmhvPZooiDkaB_sIGzN-JHQzuRLgoyZZkg04oWm3vKKibfJdrcrlyeQsZJDKvR4WVZL4cjJOs/s400/kartoffelmaissuppe.jpg)
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen