200гр тиквички
2 скилидки чесън
1с. л сметана
1с. л натрошено сирене
1к. л пшеничено нишесте
копър
мазнинка
150гр кори за баница
Тиквичките се измиват, подсушават и настъргват на ренде. В подходящ съд с мазнинка се запържва пресования чесън, добавят се тиквичките и задушават. Прибавя им се сметаната с разбъркано в нея до хомогенност нишесте, натрошено с вилица бяло сирене и ситно нарязания копър. Разбърква се и отстранява от огъня. На равни порцийки се разпределя и завива в корите. Печат в намаслени мъфинени форми, средна скара 200°C, намазани с жълтък разбит с малко газирана вода.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhcqa0FtU-B33l0ay1-qps7ekFoKcZWa65TefEFg9SJ0awEMkgsTg9lNHq3_koNVyCQwgNZgtCvoLNB0NqHulszF-7xF1TOX9RK_J5ZV_3HAhKg5KvCQqnhRSm5-lBpmcLus0o12YkwEnkh/s400/minibanichki.jpg)
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen