Samstag, 24. Januar 2009

Авокадо-мус

3а форма 20х20см:

1 зряло авокадо
1-2 лимети
80мл кокосово мляко
80мл течна неовкусена сметана
4л желатин
няколко люти чушлета
сол

Авокадото се обелва и пасира. Прибавя му се сол и 2с.л лиметен сок. Едно-две (поне) люти чушлета се почистват от семенцата и нарязват на ситно, прибавят се към пасираната смес. Към нея се прибавя и кокосовото мляко. Желатинът се накисва за 5мин в студена вода и после втечнява на слаб огън. Междувременно се разбива сметаната. Първо с лъжичка, после втора, желатинът се разбърква с авокадената смес, добавя се сметаната, действа се чевръсто, получава се гладка хомогенна смес, която се сипва във форма 20х20см или в няколко мънички, предварително намазани със зехтин/олио. Оставят се за около 3 часа в хладилник.
Авокадо-мусът се сервира с няколко резанчета лимета, може да му се добавят и от чушлетата:

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen