Donnerstag, 29. Januar 2009

Меча радост

3а 2 порции:

300гр филе от сьомга
1с.л майонеза
2 скилидки чесън
сол
2с.л мазнина (тезно масло RAMA)

връзка мечи лук
1с.л пшеничено нишесте
2 скилидки чесън
100гр течна неовкусена сметана
сол

В тигана с горещата мазнинка се изпържва филето, което предварително е било намазано с майонеза и счукан чесън, поръсено със сол. Докато се пържи на умерен огън, се измива и нарязва мечия лук. Нишестето с малко сол се разбърква много хубаво със сметаната, и тук се добавя счукан чесън. След като филето е готово се вади от тигана и в мазнинката (може да се прибави още) на негово място се запържва за кратко мечият лук. Добавя се сместа от сметана и нишесте и се бърка докато се сгъсти. Сосът се добавя към сьомгата. Ако под ръка се намират и няколко връхчета зелени аспержи - толкова по-добре.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen