200гр. гъби (микс от манатарка, пачи крак.. или обикновени шампиньон, също са чудесни)
1/2 глава кромид
1 морков
2 скилидки чесън
1 кубче зеленчуков бульон
50мл червено вино
50мл неовкусена течна сметана
1с.л лютеница (пасиран 1/2 домат с 1/2 червена чушка)
сол, чер пипер
мазнинка, в която преди това е пържено месо, ако няма - около 50гр. ситно кълцано 'шарено' месце
1с.л пшеничено нишесте
Сварява се бульона във 100гр. вода. Гъбите се почистват, измиват, нарязват на ситно. Морковът, кромидът и чесновите скилидки - също. Изсипват се в споменатата по-горе мазнинка (в дълбок тиган), ако няма такава - заедно с кълцаното месце се изсипват в тигана и задушават. Добавя се лютеницата (пасираната смес от домат и червена чушка) - запържва се леко. Долива се червеното вино и отново задушава. В 100гр. от поизстиналия зеленчуков бульон се разбърква много добре нишестето и течната сметана, солта и малко чер пипер. Добавят се в тигана и разбъркват на тих огън докато сосът се сгъсти. Тогава е готов. Сосът е подходящ за месни ястия и ястия от смляно месо.
Хляб и рози
vor 8 Jahren
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen