Няма да ви разказвам в какви чувства и щения се вкарах от тези гледки в МЕД и МЛЯКО.. :-) Ясно е, че мисълта за смокинките не излезе от главата ми и..:
3а тестото:
180гр брашно
115гр студено масло
15гр (1с.л) захар (пудра)
ванилия, щипка сол
30-60мл почти ледено студена вода
Най-напред се смесват с пресяване сухите съставки. Добавя се маслото, на малки парчета и за кратко се омесва (в миксер/робот - е идеалния вариант). Прибавя се водата, на части, за да се види колко точно и да поеме само необходимото количество до меко, гладко тесто. Тестото се завива в свежо фолио и оставя в хладилник за половин-един час. Изважда се на малки части (ако количеството е по-голямо) и се разточва с дебелина около 0,5см. Изрязват се кръгчета или цветчета с диаметър малко по-голям (с около 2см) от дъното на мъфинените формички (ползвам 12бр формички на kaiser). Формите се намазват с масло и във всяка се поставя кръгче/цвете.
Пълнеж:
дузина зрели едри смокини
80гр синьо сирене
прясна мащерка
Във всяко тестено кръгче/цвете се поставя шайба смокиня и се поръсва с намачкано с виличка синьо сирене.
Пекат се на 200°C, до готовност - златист цвят на тестото.
Сервират се както топли, така и охладени, с листенца прясна мащерка.
Хляб и рози
vor 8 Jahren
Дими, на Латинка смокините и аз ги сънувам :) сега ще се присъединят и твоите тарталети :)
AntwortenLöschenДими, страхотно предложение, добре поднесено и майсторски направено! Предполагам, че и на вкус ще е невероятно.
AntwortenLöschenКак ме палите самоооо...
Поздрави и успешна седмица!
Зори, усмихна ме :-)
AntwortenLöschenАми... Люба, смокините са си хубави всякак - че и направо от дървото :-) Тук не са твърде разпространени - предимно внос един път в годината за седмица-две, а пък аз толкова да ги обичам!
Благодаря ви за посещението и одобрителните коментари, мили момичета!
Ох,тази "убийствена "комбинация от смокини и синьо сирене
AntwortenLöschen:-), хи, хи, хи .....да ти кажа, че сега като ги видях ми се доятоха ама не като мойте а като твоите. Страхотно изглеждат и отнови си излязла от стандартните предложения със смокини, това с тарталетите, е нещо много оригинално. Страхотни хапки, стават и за партита.
AntwortenLöschenЧудесно стартиране на седмицата, сърдечни прегрътки Лати!
Ох, Дани, комбинацията е наистина 'убийствена' - страшно разяжда и възбужда апетитa.. ;-)
AntwortenLöschenХей... благодаря ти за комплимента, Лати :-)
Вкусна и успешна седмица, поздрав сърдечен!
Дими, удавих се в слюнки. Обожавам смокини и синьо сирене. А подобна комбинация вероятно е убийствена.От сега си представям как сладкото подчертава соленото и обратното. Искам да се създаде една поточна линия по която да ми пращаш от всички вкуснотийки.:))И никак не ми се струва нахално:))Солено-сладки целувки от мен:))
AntwortenLöschenДа... и аз така се чувствах, надничайки из чуждите кухни в последно време :-)))
AntwortenLöschenТочно, както казваш е: едното подчертава вкуса на другото, хапваш и все ти се иска още :-D
Их, значи... дали ще доживеем времето, когато и вкусът да се пресъздава във виртуала? ;-)
Поздрав най-сърдечен от мен за теб, Ирони!
must be delicious :)
AntwortenLöschenДими,
AntwortenLöschenмного красиво и неустоимо вкусно!
Възхищавам се на твоята фантазия ...
Целувки, Диана
Thank´s, exposemaximum :-)
AntwortenLöschenБлагодаря ти, Диани: одобрението ти е винаги много окуражаващо и мотивиращо!
AntwortenLöschenПоздрав и :-)!
Дими,
AntwortenLöschenвлюбих се и в твоите тарталети. Невероятни снимки. Толкова са реални, че ми се прииска да си грабна едно от твоите изкушения.
Поздрави, Таня
Ех, де да можеше.. така ;-)
AntwortenLöschenБлагодаря за посещението, интереса и похвалния коментар, Таня! Поздрав и :-) за теб!