Dienstag, 16. Juni 2009

Рабарбер-мус

3-4 бр. стъбла от листата на растението rhabarber или равен
150гр фина неовкусена извара
100гр Crème fraîche или 50 на 50 заквасена сметана и крема сирене
сол, малко черен пипер

Измиват се стеблата, нарязват се на парчета и варят за кратко - за 3мин. растението е вече разварено без да е изгубило специфичния си вкус. Отцежда се от водата с помощта на сито. Към него се прибавя изварата разбъркана до хомогенност с останалите продукти, овкусени и осолени.



Към дипа може да се добави нарязан на ситно див чесън, стръкчета магданоз, копър или репички.

Kommentare:

  1. Привет!
    Отново нестандартно предложение,изглежда страхотно!
    Какво е creme fraiche?

    AntwortenLöschen
  2. Идвам и с една награда за теб!
    Чакам те да я вземеш!
    Поздрави

    AntwortenLöschen
  3. Привет, Краси!

    Всяко твое посещение ме радва, мила :-)

    3a creme fraiche добавих линк, но ще споделя и като отговор на въпроса ти: това е млечен продукт, от краве мляко с минимум маслено съдържание от 30%. 3а приготвянето му е необходим млечният каймак с прибавка на определен вид млечно-киселинни бактерии, под чието въздействие в интервала от 18 до 40 часа и при температура от 20 до 40°C млечната захар се превръща в млечна киселина. Именно от там кремът има един такъв съвсем лек, но много приятен киселичък вкус и специфична плътна, но и нежна.. приятно маслена консистенция. Може да се разгледа като продукт-разновидност на т.нар. кисела сметана. 3атова като най-близък еквивалент препоръчвам смес от заквасена сметана и крема сирене.

    AntwortenLöschen