Така.. мечият лук вече наистина преминава. Това ще да е последното ястие за тази година.
3а 2 порции:
250гр пресни листа мечи лук/левурда (Allium ursinum)
2 големи картофа
1 яйце
150гр сирене
1-2с. л галета
сол, подправки (чер пипер, индийско орехче)
мазнинка
3а панировката:
1 яйце
5с. л галета
сол, чер пипер
Картофите се обелват и сваряват. Измиват се листата, нарязват се на ситно и задушават за кратко. Мечият лук се разбърква с намачканите с вилица картофи и сирене, сол, подправки и разбитото яйце, 1с. л галета. От сместа се оформят топчета малко по-големи от орех. Сгорещява се мазнинка в подходящ съд и кюфтенцата се пържат от всички страни, като преди това всяко е топнато в яйцето (разбито със сол и овкусено с подправки) и оваляно в галетата. Периодично се добавя мазнинка в тигана. Сервират се топлички. Чудесно пасват с млечночеснов сос.
Хляб и рози
vor 8 Jahren
Dimitrana Скъпа, аз очаквам по възлагане на моя блог!
AntwortenLöschenАвтоматичният транслатор в повечето случаи създава весело настроение :-) Но явно върши работа, тъй като разбрах:
AntwortenLöschenDraga mea Dana,
iti multumesc mult pentru premiu super-duper chef! Multumesc pentru atentie, aprobare şi de interes în blog-ul meu!
Pupici multi!