3а 2 порции:
500гр свинско осолено филе
1-2-3.. люти чушлета (от малко лютивите)
100мл течна неовкусена, с 36% масленост сметана
връзка пресни листа от мечи лук (левурда, както разбрах, че още се нарича)
Месото се натърква хубавко с лютите чушлета, нарязва се на шайби по 1,5см:
Нарежда се в тавичка, прибавят се нарязаните листа мечи лук. Към сметаната се добавя 150мл хладка вода и с тази смес се залива месцето. Пече се на 220-230°C, средна скара до готовност.
Много е вкусно! Червеното вино е пасващото питие :-)
Хляб и рози
vor 8 Jahren
Великолепни рецепти - добре балансирани, вкусни като краен резултат.
AntwortenLöschenА идеята за прекрасната музика , която звучи ме очарова !
Поздрави и за красивите фотографии, които правят всичко толкова убедително примамливо !
Изненада ме и усмихна днешния дъждовен ден с милите си думи на одобрение :-) Благодаря ти!
AntwortenLöschenПоздрав и от мен!