Donnerstag, 7. Mai 2009

Свинско в зелен сос

3а 2 порции:

500гр свинско осолено филе
1-2-3.. люти чушлета (от малко лютивите)
100мл течна неовкусена, с 36% масленост сметана
връзка пресни листа от мечи лук (левурда, както разбрах, че още се нарича)

Месото се натърква хубавко с лютите чушлета, нарязва се на шайби по 1,5см:



Нарежда се в тавичка, прибавят се нарязаните листа мечи лук. Към сметаната се добавя 150мл хладка вода и с тази смес се залива месцето. Пече се на 220-230°C, средна скара до готовност.



Много е вкусно! Червеното вино е пасващото питие :-)

Kommentare:

  1. Великолепни рецепти - добре балансирани, вкусни като краен резултат.
    А идеята за прекрасната музика , която звучи ме очарова !
    Поздрави и за красивите фотографии, които правят всичко толкова убедително примамливо !

    AntwortenLöschen
  2. Изненада ме и усмихна днешния дъждовен ден с милите си думи на одобрение :-) Благодаря ти!

    Поздрав и от мен!

    AntwortenLöschen