Mittwoch, 11. März 2009

Кренвирши с кашкавал в тестени ризки

кренвирши
тънки шайби кашкавал
кори за баница

жълтък за намазване

Кренвиршите се сваряват, като преди това се режат на парчета с дължина 7-8см, като в едния си край се резват на кръст. Така сварен кренвиршът заприличва на цвете. Разгъват се корите, сгъват се на две или на три по дължина (в зависимост от еластичността и дебелината), всяко парче кренвирш се завива в тънка шайба кашкавал и после в кората, леко намазана с мазнинка. Нареждат се в тава застлана с готварска хартия и запичат на умерена температура - прави или полегнали. Могат да се поръсят с настърган кашкавал или намазат с разбит с няколко капки вода жълтък. Подходящи за предястие в комбинация с лютеничка или мус от хрян и ябълка.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen