100гр кашкавал
50-70гр смляно печено тиквено семе
мазнинка
Тестото се разгъва, нарязва се напряко и на дължина на малки квадратчета. Наръсва се с настъргания на ренде кашкавал.

Подхващат се с ръка ред по ред приблизително еднакъв брой от тестените парченца и се овалват между дланите (намазани с мазнинка) на топчета с големина на орех. Овалват се в смляните тиквени семки.

Много харесвам лесни, ефектни и вкусни рецепти, тази е точно такава!

Втори и също толкова лесен, бърз и вкусен вариант на бутер-топчетата е овалването им в сусамено семе:

Топчетата са подходящи както за лек обяд, така и като великолепно мезе за приятни гости или за уютни интимни вечери в приглушената светлина на свещи и рубинения цвят и специфичен аромат на червено вино..

Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen