пакет (300гр) многолистно (бутер) тесто
100гр кашкавал
50-70гр смляно печено тиквено семе
мазнинка
Тестото се разгъва, нарязва се напряко и на дължина на малки квадратчета. Наръсва се с настъргания на ренде кашкавал.
Подхващат се с ръка ред по ред приблизително еднакъв брой от тестените парченца и се овалват между дланите (намазани с мазнинка) на топчета с големина на орех. Овалват се в смляните тиквени семки.
Много харесвам лесни, ефектни и вкусни рецепти, тази е точно такава!
Втори и също толкова лесен, бърз и вкусен вариант на бутер-топчетата е овалването им в сусамено семе:
Топчетата са подходящи както за лек обяд, така и като великолепно мезе за приятни гости или за уютни интимни вечери в приглушената светлина на свещи и рубинения цвят и специфичен аромат на червено вино..
Хляб и рози
vor 8 Jahren
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen