100гр кашкавал
50-70гр смляно печено тиквено семе
мазнинка
Тестото се разгъва, нарязва се напряко и на дължина на малки квадратчета. Наръсва се с настъргания на ренде кашкавал.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhdHZWeqHoXUVctto_WIk-HGEXpI0UaWxGFu7DC-NHc8Px01e1xm6t5PKTk7gMeg6ab7Whzg9ZqQ_hIasZW4E9UG6IRoRb-6QLMFRY8dZ29GLkxEDiutAylfPicYx6dRkePR6F7xwsESaDb/s400/BTk%C3%A4se1.jpg)
Подхващат се с ръка ред по ред приблизително еднакъв брой от тестените парченца и се овалват между дланите (намазани с мазнинка) на топчета с големина на орех. Овалват се в смляните тиквени семки.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhNZDfSRkDBS75PaRy_lzPBWS5Aae8eJIHSeOiC6c1hbLiDHs9DJ6rGkVnvkZhPC5TDcKElHxQ-qKvgt3SJ0G4p0w7acjlj3mUwlarNYtDJzz95fEBgKzkIlCdDwfQnZAvsNVdjz2th6wYe/s400/BTk%C3%A4sek%C3%BCrbiskerne2.jpg)
Много харесвам лесни, ефектни и вкусни рецепти, тази е точно такава!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh_xBP2-2Fsjx7IYQGCJL9MJEQ1h96B1IOentDpCHgxSy-ltBFTFF7Xdxm3zeTg6R0STwWwDamMDK1a459Ke4JYTtIEbWd8NAd6bJFrbzTT26cqnc8BYh4tpEcAliyPWhBw4TqapTiLIhA/s400/BTk%C3%A4sek%C3%BCrbis1.jpg)
Втори и също толкова лесен, бърз и вкусен вариант на бутер-топчетата е овалването им в сусамено семе:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj9hVSpUdm4pY_CDI7InpIXjZQBWpJ6qqWzGPTK99Kh9tFa3TufrEt-xAb8J9YJBrJXxDZihRlll4hcHLQhuaElYyLBlGFzj8efyWErIm3V5JQ6tP2xMDB2xA9zu23F2pSfoCDP6GGJq18/s400/BTb%C3%A4llek%C3%A4se3.jpg)
Топчетата са подходящи както за лек обяд, така и като великолепно мезе за приятни гости или за уютни интимни вечери в приглушената светлина на свещи и рубинения цвят и специфичен аромат на червено вино..
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhtM-P5W8jExuebD8qW4ji5QdynIm9-xqh-qOLfoKeuWZqt-5X9KRDbv3Abd-bJPP4DbLAE7DKF0pfekKlyTHbiNkbXWVUYW0__KWN431DPVks6qIoIyiixAq66-DXQ6iwhJfBZA4N0go6f/s400/domaineboyar_BT.jpg)
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen