50гр листа спанак (5-6 кубчета от замразения)
1 варено яйце или белтъците от две варени яйца
сол
Спанакът се размразява, отцежда от водата и смесва с нарязаните на ситно белтъци (яйце). Тестото се разрязва на правоъгълници и върху всеки се слага по малко от сместа.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjng1ETDF9cr9RfOX1eAia5hGxbcw3Cd0j30GlMZ3EuWMDRaYPsEI-qk9nzOYk-A2iTAz7dFab_6AppBKStYFeSomhz6k_6clLrm0otEsickvWRxIRkx8cJ0VS5qm9z8fGR37HayhiJ4YJ7/s400/kaeme_tun.jpg)
Прегъва се по дължина, попритиска се леко с пръсти, тегли се една лека черта с опаковата страна на ножа, а после частта без пълнеж или 'шева' се нарязва с нож като гребенче. Може да се поогъне леко, може и да не..
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgbKzLxSvdwAUO6ULdOLlhBlqn5FRMO1-6GuZrcYxRvl9z1xw5KUELN5ZhQHMxzMepIJD-Ah7Mr_UwYwo4cfdMkcOiYLYna0gG6SUQx0o82jeZYSTQQfn0-zMeqKwfNCTrylpfTc-svc5jC/s400/kaeme_tun1.jpg)
Приготвените по този начин 'гребенчета' се нареждат в тава застлана с готварска хартия и се печат на средна скара, 170-180°C. Лесни, бързи, интересни и.. много вкусни!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhsyL-6Od7QS_zAihasB4ojmdSjR5qFi13hhIiYLLrby9z1XV5l4fKdPA_CPj68hqqy2lDUd2L7QdWPJgCWYhKKZpNJZips__FAVpEnn9N8M4DJBRsvSsKrgmWvq9-0hAT1Vdktg1IYv90-/s400/spinatkaeme1.jpg)
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen