пакет (300гр) многолистно (бутер) тесто
300гр ситно нарязано червено зеле
1 ябълка
2-3с. л захар
50гр стафиди
1с. л ром
3елето се почиства, измива, нарязва на ситно и накисва за през нощта в марината леко подсолена и овкусена с оцет*. Отцежда се от водата, разбърква със захарта, наръсените с ром стафиди и почистената, настъргана на ренде ябълка.
Тестото се разгъва, изрязват се кръгчета от него, с диаметър малко по-голям от дъното на мъфинените форми. А те се намазват с мазнинка и във всяка се поставя тестено кръгче, което се пълни с лъжичка-две подсладена зелева смес. Пекат се на средна скара, в предварително загрята на 200°С фурна.
*марината:
1л вода
100гр сол
100мл ябълков оцет
1с. л захар
смесват се и оставят да заврат. 3а 300гр зеле - около половината количество. Накисва се и най-рано на следващия ден се ползва зелето. Измива се и отцежда от маринатата.
Хляб и рози
vor 8 Jahren
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen