Freitag, 13. Februar 2009

Джобчета с праз и риба тон

1 пакет (400гр) многолистно (бутер) тесто
200гр праз
1 консерва риба-тон в собствен сос
мазнинка
сол, бял пипер
жълтък за намазване

Празът се почиства и нарязва на ситни шайби. 3адушава се с малко сол. Към него се прибавя рибата изцедена от течността. Разбърква се с малко бял пипер или подправки според вкуса. Тестото се разделя на две, Първият лист се разгъва и разграфява (само с натиск) на правоъгълници с приблизителни размери 5х7см. Във всеки се слага по 2ч.л от сместа.



3ахлупва се с другата половина от тестото и разрязва с размерите на разграфеното. Страните на правоъгълничетата се прилепват и им се прави 'шев' с виличка. Добавят се и по два разреза по дължина с остър нож. Намазват се с жълтък разбит с няколко капки топла вода и олио. Пекат се в тава застлана с готварска хартия, 200°C.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen