Montag, 2. Februar 2009

Кошнички



3а 6 кошнички:

пакет (300гр.) многолистно (бутер) тесто
3 яйца
няколко черни маслини
50гр. крема-сирене ('Филаделфия')
6 шайби салам, шунка.. (при мен е от типа траен колбас)
6 шайби кашкавал
пресен копър или магданоз

Сваряват се яйцата, обелват се и се разполовяват напречно. Разгъва се тестото. Изрязват се 6 кръга с диаметър около 10см. Във всеки един от тях се слага по една яйчена половинка с върха/дупето към тестото и се наместват във формичките за мъфини. Върху яйцето се редят по шайба от салама и по шайба кашкавал. От останалата част на тестото се режат 12 тънки ивици с дължина около 15см., осукват се две по две и се поставят по кантовете на бъдещите кошнички. Пекат се на средна скара, 180°C. Могат да се сервират и топлички, могат и да се украсят след като изстинат с шприцовано крема-сирене, маслинка (или парченце червена чушка.. според вкуса), листо магданоз или копър.



Лесно и сравнително бързо се приготвят, изглеждат добре, вкусни са и пасват с всички видове зелени салати. Пасват и със сосче:

6 Kommentare:

  1. О, страхотно изглеждат тези кошнички! Със сигурност ще са чудесно предястие, с което можеш да впечатлиш гости :-)

    Поздрави и усмивки!

    AntwortenLöschen
  2. О, да - вкуснички са и ефектни :-) Хм.. от доста време не съм ги правила. Сигурно защото все още ми хрумват нови идеи по отношение на бутер-тестото :-D

    :-) и сърдечен поздрав за теб, Ирина!

    AntwortenLöschen
  3. Тези кошнички биха били прекрасно допълнение към Великденското ми меню! Красиви са и със сигурност вкусни, както всички твои предложения (без изключение!!!). Димии, идеите ти изглеждат неизчерпаеми...

    AntwortenLöschen
  4. О, да! Много подходящи за използване на великденските яйца :-D Вярно е, че малко повечко занимавка в приготвянето на кошничките, но.. резултатът е много вкусен и ефектен!
    Мира, благодаря ти за милите думи! Поздрави :-)

    AntwortenLöschen
  5. Искам да ви поздравя за всички невероятни неща които приготвяте!

    AntwortenLöschen
  6. Благодаря, Мария!

    Старая се.. Радва ме одобрението и интереса!

    Поздрави :-)

    AntwortenLöschen