кори за баница
аспержи (може и консерва)
шунка (може и бекон)
няколко маслинки
копър, див чесън.. подправки според вкуса
3а соса (може, разбира се и без сос):
течна сметана
вода
суха супа (такава, например)
Аспержите се подготвят - измиват, обелват, сваряват. По-лесният и най-вече бърз, но също тъй вкусен вариант е - аспержи от консерва. Всяко стъбълце се завива на рулце в тънка шайба шунка и после в кора, във формата на квадрат, от предварително нарязаните с подходяща големина листа. Рулцата се полагат в тава, застлана с готварска хартия и се пекат за кратко, може да им се добави малко настърган кашкавал и запечат. Или да се сервират със сос. Той се приготвя от смес на течна сметана, вода, с.л суха супа в съотношение 1:2:1 (с.л) - в съд (тиган) на умерена температура с внимателно бъркане до сгъстяване. Бързо и вкусно!
Хляб и рози
vor 8 Jahren
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen