1кг средно големи картофи
200гр праз
70гр топено сирене
1с. л гъсто доматено пюре (лютеница)
сол, свежа зелена подправка - босилек, див чесън - според вкуса
мазнинка
Картофите се измиват, обелват, почистват.. нарязват се на половинки и издълбават внимателно. Нареждат се в тава, добавя им се мазнинка и съвсем мъничко, колкото да покрие дъното на тавата вода. Пекат се на средна скара, 200°C. През това време се почиства и нарязва на ситно празът, задушава се в мазнинка и с добавка на дом. пюре. В още топлата смес се добавя намачканото с вилица топено сирене и разбърква. Сипва се от сместа в издълбаното на всеки картоф и се запича.
Пасват добре с авокадо-сос:
Издълбаната част от картофите най-вероятно се ползва като съставка за супичка.
Хляб и рози
vor 8 Jahren
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen