tag:blogger.com,1999:blog-2742589789932692244.post8453872060574475180..comments2024-03-13T10:23:28.643+01:00Comments on Тайната на нашата вечеря: Кнедли със зрели смокиниDimitrana S.http://www.blogger.com/profile/11660124001816396131noreply@blogger.comBlogger18125tag:blogger.com,1999:blog-2742589789932692244.post-87420131702249377552010-10-15T22:15:47.718+02:002010-10-15T22:15:47.718+02:00Hello, Krisztina!
Thank you for stopping by and y...Hello, Krisztina!<br /><br />Thank you for stopping by and your interest!<br />One autotranslator of my blog is on the top of the blog-roll. I hope this can help you!<br /><br />Greetings from Vienna :-)Dimitrana S.https://www.blogger.com/profile/11660124001816396131noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2742589789932692244.post-6816384189926246192010-10-14T17:56:18.534+02:002010-10-14T17:56:18.534+02:00Hi Dimitriana,
I like this dish very much, but sa...Hi Dimitriana,<br /><br />I like this dish very much, but sadly I don't understand the language. Could you translate it into english/german/french? It does not mather wich one of these.<br /><br />Thank you very much<br />KissesKrisztinahttps://www.blogger.com/profile/08360351561919751665noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2742589789932692244.post-84264708436550648902010-09-30T20:32:56.660+02:002010-09-30T20:32:56.660+02:00Прегръдки за теб, мила Диани!
O, аз смокините най...Прегръдки за теб, мила Диани!<br /><br />O, аз смокините най-много ги харесвам със захарче във вътрешността и запечени с малко масълце и синьо сирене на фурна.. пръстите да си оближеш :-D Благодаря за интереса и посещението, Ирена! <br /><br />Силве, благодаря ти за хубавите пожелания! :-)Dimitrana S.https://www.blogger.com/profile/11660124001816396131noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2742589789932692244.post-41656061512856834332010-09-29T15:28:37.261+02:002010-09-29T15:28:37.261+02:00Дими, никога не съм яла кнедли, но пък за сметка н...Дими, никога не съм яла кнедли, но пък за сметка на това обожавам смокини и с удоволствие бих опитала от твоите кнедли някой ден :)Irenahttps://www.blogger.com/profile/18403279941354482322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2742589789932692244.post-13492584648651418952010-09-29T13:48:53.911+02:002010-09-29T13:48:53.911+02:00Ти си невероятна,колко са различни нещата ти,а аз ...Ти си невероятна,колко са различни нещата ти,а аз като традиционалист,не смея да ипробвам повечето неща,но много ти се радвам!!!!А разходката ви в горичката на джуджетата е била чудесна!!!!!Винаги да сте така щастливички,усмихнати със съпруга и да си живеете във вашата чудодейна горичка!!!!!!Цилно те целувам!Задушаващо!siskushttps://www.blogger.com/profile/17340022132942468609noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2742589789932692244.post-88831569383890021462010-09-29T13:20:40.255+02:002010-09-29T13:20:40.255+02:00Дими,
отново красиво и елегантно предложение в стр...Дими,<br />отново красиво и елегантно предложение в страхотни снимки.<br />Поздрав и усмихнат ден, Дианаdi_anihttps://www.blogger.com/profile/01295904706090464213noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2742589789932692244.post-25760545221488408632010-09-29T11:08:52.852+02:002010-09-29T11:08:52.852+02:00Tони, :-) След няколко дни ще публикувам рецепта п...Tони, :-) След няколко дни ще публикувам рецепта подобрена на спаначени кнедли в сос от синьо (горгондзола) сирене.. много са вкусни и едни от любимите :-D<br />Успех в правенето: дано станат сполучливи и ти/ви се харесат!<br />Поздрави и много :-)))Dimitrana S.https://www.blogger.com/profile/11660124001816396131noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2742589789932692244.post-92086620919719725572010-09-29T10:39:20.056+02:002010-09-29T10:39:20.056+02:00Ох, Дими, всеки път, когато приготвиш кненедли, ка...Ох, Дими, всеки път, когато приготвиш кненедли, казвам, че ще направя и все не спазвам обещанието си :( Сега обаче, ще разгледам подробно всички твои предложения и ще видя на кое да се спра.<br /><br />Сърдечни поздрави с пожелание за топли и усмихнати есенни дни :)toni_nhttps://www.blogger.com/profile/00474558611971025998noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2742589789932692244.post-2429975987593340942010-09-29T09:09:23.731+02:002010-09-29T09:09:23.731+02:00Мария, именно.. :-) И: най-важното за хубави кнедл...Мария, именно.. :-) И: най-важното за хубави кнедли е пълнежа (ако са с такъв) и сосчето - те придават желания вкус или го подсилват. Когато са като гарнитура към месо или зеле, е ясно. Кнедлите са заместители на хляба или ориза към ястието.<br />До скоро, Мария :-)Dimitrana S.https://www.blogger.com/profile/11660124001816396131noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2742589789932692244.post-9307787107251729302010-09-28T11:31:53.142+02:002010-09-28T11:31:53.142+02:00Уф,и аз така писах и не знам какво стана....
Исках...Уф,и аз така писах и не знам какво стана....<br />Исках просто да кажа, че си много права, Дими - не че не обичам да изпробвам нови неща - напротив, но преди да се запаля да ги приготвя аз обикновенно ги опитвам, както в случая с Полина.<br />Тук например има едни курабии които се правят с картофи, когато видях рецептата им ми стана интересно, но някак си не ми влезе мухата в главата да ги направя, а след време когато ги опитах (съвсем случайно) без да знам дори, че става въпрос за същите.... какво да ти кажа станаха ми едни от любимите!!!<br />Е, ще почакам още малко да видя няма ли да ми излезе късмета да ги опитам някъде, ако ли не, изобщо не е изключено някой ден изневиделица да запретна ръкави и да ги направя :)<br />Интересно е също и това, че хората опитали кнедли или се влюбват в тях или не ги харесват...<br />Аз си мисля, че сладките със сигурно ще ми харесат, за солените не знам :–D<br />Иначе при нас смокини има доста дълго време през годината - различни сортовe!<br />До скоро, Дими!Maria Miteva-Christouhttps://www.blogger.com/profile/05814720989810247084noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2742589789932692244.post-4700394076172564762010-09-28T10:37:12.431+02:002010-09-28T10:37:12.431+02:00И аз като Лулу ще възкликна ядосано и разочаровано...И аз като Лулу ще възкликна ядосано и разочаровано: Толкова писах и всичко се затри! Пак технически неуредици из blogspot! :-(<br /><br />Хм.. хайде пак:<br /><br />Val, :-D<br /><br />Да, трудно е да се приготви нещо съвсем непознато и като вкус, и като начин на приготвяне, Мария. Наскоро бяхме поканили на гости едно симпатично младо българско семейство - предложих им <a href="http://dimitranas.blogspot.com/2010/03/blog-post_08.html" rel="nofollow">катрофени кнедли с рибен пълнеж и сос от касис</a> - изключително нетрадиционно и ново - харесаха им много! Но едва след 'личния контакт' с ястието Полина реши да ги прави и тя вкъщи.. Пробвай някой път, Мария - смокини, мисля, има в изобилие по вашите земи :-D Но пък за мен най-хубави като десерт са <a href="http://dimitranas.blogspot.com/2009/01/blog-post_9884.html" rel="nofollow">кнедли в малинов сос</a> т.е. без пълнеж и заляти богато с плодов сос :-P Вкусна и приятна есен, Мария!<br /><br />Лулу, :-) Не знам. Може да се пробва поне картофите да се сварят и пасират (вечертане толкова воднист, а по-скоро нишестен сорт ще са по-подходящи), а на сутринта да се прибавят останалите продукти и замеси тестото... при условие, че картофите не са ледено студени. Хм.. може и аз да пробвам и споделя.<br /><br />Радвам се, че снимките ти харесват, Станимира! И разбирам.. като цяло немската кухня не ми допада, затова пък готвя по австрийски рецепти или импровизирам по тях :-D Кнедлите са нещо твърде необикновено за българската кухня (съответно и вкус).. Спомням си, че опитвайки ги за пръв път не бях очарована - асоциирах с нещо недоготвено :-D Впоследствие и приговени от мен самата - взеха да ми се харесват :-)<br />Сърдечни поздрави и от мен, Станимира!<br /><br />Привет, Милена! Радва ме посещението и позитивния ти коментар :-) Благодаря!<br />Уютна и красива да е есента :-)<br /><br />Сърдечен поздрав и :-)), мила Дани!<br /><br />Благодаря, Ина! И да, имаш право - не съм правила досега този вид кнедли. Съпружето ми рядко явно ги е споменавал или пък куража за тях не ми е стигал ;-) Какво пък - още една причина да се пробвам с направата им :-)<br /><br />Всичко най-добро и до скоро!Dimitrana S.https://www.blogger.com/profile/11660124001816396131noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2742589789932692244.post-11718925978212235042010-09-27T20:37:09.689+02:002010-09-27T20:37:09.689+02:00Уф, ама си страшна майсторка на тези кнедли, Дими!...Уф, ама си страшна майсторка на тези кнедли, Дими! <br />Хвърлила съм око на кнедлите на пара (germknödel), ама първо чакам да стигнеш до тях и тогава да се пробвам и аз :)))<br /><br />Чудесни снимки :)fedorahttps://www.blogger.com/profile/03406231705574249538noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2742589789932692244.post-12415170678419214842010-09-27T17:29:12.607+02:002010-09-27T17:29:12.607+02:00Прекрасно изглеждат, Дими, а за вкуса не се съмняв...Прекрасно изглеждат, Дими, а за вкуса не се съмнявам :)<br />Поздрави!Danihttps://www.blogger.com/profile/12150416067028333229noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2742589789932692244.post-67517641826257219212010-09-27T14:24:37.587+02:002010-09-27T14:24:37.587+02:00Привет,Дими!
Много интересна рецепта и вкусове,ко...Привет,Дими!<br /><br />Много интересна рецепта и вкусове,които не съм опитвала заедно,като картофи и смокини.В допълнение и канела,вече ми стана любопитно:)<br />А кнедлите изглеждат много симпатично,като яйце с розов жълтък:)<br /><br />Пъстри,ароматни и топли есенни дни.Milenahttps://www.blogger.com/profile/00279834044206218423noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2742589789932692244.post-74887991955258586232010-09-27T14:23:17.101+02:002010-09-27T14:23:17.101+02:00Дими, много красиви изглеждат тези бели кнедли със...Дими, много красиви изглеждат тези бели кнедли със смокинята по средата. Като разкриването на някакво съкровище са. Аз не знам дали ще ги пробвам, че имам един много лоши спомени с кнедли в бившето ГДР преди години, но ако някога се реша, това ще да е една от рецептите - голяма красота за окото и сигурно и за непредубеденото небце :). Поздрави и хубави есенни дни!Станимираhttp://littlethingslife.wordpress.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2742589789932692244.post-46415811230528748112010-09-27T12:43:08.323+02:002010-09-27T12:43:08.323+02:00Ох писах разни работи и накрая всичко се затри...
...Ох писах разни работи и накрая всичко се затри...<br />Страхотни кнедли. Изглеждат много примамливо! Имаш ли идея дали може да се приготви тестото от вечерта и на сутринта да се направят кнедлите?Luluhttps://www.blogger.com/profile/06517631903273888538noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2742589789932692244.post-70249175052270980352010-09-27T11:40:54.066+02:002010-09-27T11:40:54.066+02:00Гледам ти тези кнедли, Дими и мога само да си пред...Гледам ти тези кнедли, Дими и мога само да си представям и гадая за вкусът им - никога не съм ги опитвала! И все им се чудя дали да ги направя, за да ги опитаме.... <br />Тези със смокините изглеждат много вкусни с това ванилово сосче!!!<br />:)<br />Хубаво и усмихнато есенно настроение ти желая!Maria Miteva-Christouhttps://www.blogger.com/profile/05814720989810247084noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2742589789932692244.post-30840872917116680642010-09-27T11:35:29.354+02:002010-09-27T11:35:29.354+02:00Любимите ми кнедли.
Изненадата е,че никога досега ...Любимите ми кнедли.<br />Изненадата е,че никога досега не бих се сетил да използвам смокини за пълнеж.Valkocompanyhttps://www.blogger.com/profile/10134524951043869973noreply@blogger.com