tag:blogger.com,1999:blog-2742589789932692244.post6757802527214907620..comments2024-03-13T10:23:28.643+01:00Comments on Тайната на нашата вечеря: Макови мъфиниDimitrana S.http://www.blogger.com/profile/11660124001816396131noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-2742589789932692244.post-54958215716894413742011-11-22T10:08:35.370+01:002011-11-22T10:08:35.370+01:00Привет, Сара и специални поздрави за Анастасия :-)...Привет, Сара и специални поздрави за Анастасия :-)))<br /><br />Предполагам, че биха могли да се получат и с брашно с набухвател т.е. почти същото количество брашно и без бакпулвер. Но лично - нямам опит.Dimitrana S.https://www.blogger.com/profile/11660124001816396131noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2742589789932692244.post-43518445099536851072011-08-23T11:08:02.488+02:002011-08-23T11:08:02.488+02:00Здравей Димитрана,
Цяла нощ сънувах бисквитките т...Здравей Димитрана,<br /><br />Цяла нощ сънувах бисквитките ти, след като преглеждах до насита снощи....Анастасия от Пловдив ми подаде линк към блога ти и аз се влюбих в него!<br />Искам веднага да спретна тези мъфини или бисквитките с маковото семе, но нямам бакпулвер. Дали тук брашното може да се замести с такова с набухвател?Sarchetohttps://www.blogger.com/profile/05317346186810395231noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2742589789932692244.post-73510058284649426982010-03-18T09:34:08.174+01:002010-03-18T09:34:08.174+01:00Радвам се, че ти се харесват, Полина!
Има много ре...Радвам се, че ти се харесват, Полина!<br />Има много рецепти с маково семе, които не съм пробвала, а толкова ми се ще.. всичко с времето си.<br />Поздрави и хубаво, слънчево днес :-)Dimitrana S.https://www.blogger.com/profile/11660124001816396131noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2742589789932692244.post-54878439892167329642010-03-17T21:38:20.476+01:002010-03-17T21:38:20.476+01:00Мъфините са невероятни! Не мога да се спра да поха...Мъфините са невероятни! Не мога да се спра да похапвам!Polinanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2742589789932692244.post-35635793538976844762010-03-17T18:56:22.204+01:002010-03-17T18:56:22.204+01:00На свой ред благодаря за интереса и симпатията, По...На свой ред благодаря за интереса и симпатията, Полина!<br />Да, нямам нищо против една реална среща :-)<br /><br />До скоро!Dimitrana S.https://www.blogger.com/profile/11660124001816396131noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2742589789932692244.post-6534590583360108572010-03-17T18:21:04.837+01:002010-03-17T18:21:04.837+01:00Димитрана, толкова съм ти благодарна за всичко, ко...Димитрана, толкова съм ти благодарна за всичко, което споделяш с мен! Днес правих мъфините с моркови и ябълка за една моя приятелка и не успях да ги опитам, но чакам отзиви от нея. Вторият магазин, който си споменала не ми е познат, личи си, че съм от скоро тук. Много ще се радвам, някой ден, ако имаш време да се срещнем и извън виртуалния свят!Polinanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2742589789932692244.post-16636076533149355972010-03-16T23:07:03.888+01:002010-03-16T23:07:03.888+01:00И това си помислих, но вече бях написала отговора....И това си помислих, но вече бях написала отговора.. :-) Позачудих се, но допуснах, че си случила да го купиш именно от място, където се продава несмляно: DM и Gewußt wie. Още една разлика по отношение на родината: тук е широко разпространено и за улеснение - вече смляно. Основно се ползва като добавка в тестото за торти (Mohntorte) и сладки (Mohnkipferl), но най-вече като макова плънка/пълнеж (Mohnstollen, Mohnstrudel, Rosettenkuchen, Böhmische Kolatschen..) и добавка-подправка (Mohnnudeln, Germ- & Topfenknödel). И така.. <br /><br />Успех в кухнята, Полина :-)Dimitrana S.https://www.blogger.com/profile/11660124001816396131noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2742589789932692244.post-76022529609898706832010-03-16T21:24:58.650+01:002010-03-16T21:24:58.650+01:00Лелеее, добре че ми каза, за да погледна въпроснот...Лелеее, добре че ми каза, за да погледна въпросното ми семе и какво мислиш–оказа се точно както си ми писала–смляно!Супер, захващам се смело! Благодаря много,много!Polinanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2742589789932692244.post-69946438857003427632010-03-16T18:08:52.862+01:002010-03-16T18:08:52.862+01:00Привет, Полина!
Купи си смляно маково семе. Прода...Привет, Полина!<br /><br />Купи си смляно маково семе. Продава се навсякъде т.е. във всички тукашни хранителни магазини. Смляно има други качества и вкус. Несмляното е подходящо за поръсване (ако искаш ще направим размяна ;-))<br /><br />Поздрави и :-)<br /><br />пп. Свекърва ми е чудесен човек! Благодаря за благопожеланието :-)Dimitrana S.https://www.blogger.com/profile/11660124001816396131noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2742589789932692244.post-21009301745209927382010-03-16T12:55:58.501+01:002010-03-16T12:55:58.501+01:00Привет отново от мен, пак с леко глупав въпрос, но...Привет отново от мен, пак с леко глупав въпрос, но как мелиш маковото семе, не е ли достатьчно ситно, ако се сложи така директно. Много харесвам всички неща с мак и отдавна сьм си купила пактче с макови семена в тьрсене на рецепта и след откриването на блога ти искам да опитам няколко от твоите такива с мак, но се чудя сега как бих могла да го смеля това семе, като нямам кафемелачка а за друг подходящ уред май не се сещам. И като последно само да добавя, че наистина рядко сьм срещала човек да говори с толкова любов и уважение за свекърва си – евала! Да ти е жива и здрава!Polinanoreply@blogger.com