tag:blogger.com,1999:blog-2742589789932692244.post1260064648872968300..comments2024-03-13T10:23:28.643+01:00Comments on Тайната на нашата вечеря: КуличDimitrana S.http://www.blogger.com/profile/11660124001816396131noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-2742589789932692244.post-67209667871804935102010-02-08T15:22:08.710+01:002010-02-08T15:22:08.710+01:00Да, Мира. Прибавените лъжици брашно не са били нео...Да, Мира. Прибавените лъжици брашно не са били необходими всъщност.. ;-) Нищо :-)<br /><br />Благодаря за интереса, за хубавите пожелания!<br />На свой ред: <br /><br />спорна, здрава и уютна февруарска седмица :-)Dimitrana S.https://www.blogger.com/profile/11660124001816396131noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2742589789932692244.post-29578492213065137222010-02-08T15:13:23.166+01:002010-02-08T15:13:23.166+01:00Значи се е получило точно както трябва да бъде!!! ...Значи се е получило точно както трябва да бъде!!! <br />Благодаря ти, Дими! <br /><br />Усмихнат и слънчев снежно-приказен ден! ...и вкусен, разбира се :)Мираnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2742589789932692244.post-86344191438270938872010-02-08T14:47:38.893+01:002010-02-08T14:47:38.893+01:00Привет, Мира!
Радвам се, че на вкус куличът ти е ...Привет, Мира!<br /><br />Радвам се, че на вкус куличът ти е допаднал! <br /><br />За тестото: то е по-скоро рядко и клони към кексово, отколкото към козуначеното тесто, каквото познаваме по традиция. Това е и основната разлика между руския обреден великденски хляб и нашия си козунак. Тестото се разбърква в смисъл на замесва, но не се меси - както си забелязала - твърде лепкаво е за подобна манипулация. Тестото по консистенция и свойства не прилича на козуначеното т.е. в сравнение с него е рядко и лепкаво, с наличие на по-малко количество брашно, но именно заради това е в състояние да се опече във височина от минимум 15см при диаметър също 15см. Опечен куличът е лек, с множество въздушни кухинки, а не на конци, с нежен, фин вкус, с препечена коричка и стени, но пухкава, леко трошлива и ронлива вътрешност.<br />Предполагам, че си се почувствала неуверена именно в сравнението, което си направила между полученото непознато (странно) и познатото вече - твърдо, гладко и нелепнещо, компактно козуначено тесто.. <br />Надявам се, че при евентуален втори опит, резултатът ще се получи оптимален :-)<br /><br />Поздрави!Dimitrana S.https://www.blogger.com/profile/11660124001816396131noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2742589789932692244.post-29375673386256038452010-02-08T12:44:34.548+01:002010-02-08T12:44:34.548+01:00Права си Дими, ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ВКУС!!!
Като първо за ...Права си Дими, ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ВКУС!!!<br />Като първо за мен печиво от козуначен тип се получи задоволително, но имам още работа до постигане на по-добър резултат. Надявам се да ми помогнеш малко :)<br />Тестото се получи доста лепкаво (а не меко и гладко) и не успях да оформя топка. Прибавих още 2-3 супени лъжици брашно за доомесване, но изглеждаше че ще е нужно много повече, докато стане гладко и не посмях да добавя, за да не получа твърдо тесто, което няма да втаса. Втаса си така, лепкаво. <br />При второто втасване също беше лепкаво. <br />След изпичането се получиха големи кухини под хрупкавата коричка, добре изпечено тесто с лееека загадка на глетавост. Трябваше ли да доомеся с повечко брашно?Мираnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2742589789932692244.post-10957515321269570972010-01-06T16:03:11.843+01:002010-01-06T16:03:11.843+01:00Трогната съм от вниманието ти, Мира! Благодаря ти ...Трогната съм от вниманието ти, Мира! Благодаря ти за милите думи!<br /><br />Сърдечен поздрав и много :-))Dimitrana S.https://www.blogger.com/profile/11660124001816396131noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2742589789932692244.post-45953951171878245982010-01-06T13:19:48.798+01:002010-01-06T13:19:48.798+01:00Невероятно вълшебство, като всички останали, които...Невероятно вълшебство, като всички останали, които публикуваш! Скоро те открих тук (благодарение на Йоана) и вече всеки ден те следя. За мен ти си един кулинарен скулптор и създаваш произведения на изкуството. Браво, Дими!Мираnoreply@blogger.com