tag:blogger.com,1999:blog-2742589789932692244.post125320758782900274..comments2024-03-13T10:23:28.643+01:00Comments on Тайната на нашата вечеря: Есенна торта - шоколад и крушиDimitrana S.http://www.blogger.com/profile/11660124001816396131noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-2742589789932692244.post-43202257230872257742011-02-25T19:06:05.645+01:002011-02-25T19:06:05.645+01:00Привет :-)
Проблемът на тази торта е, че се получ...Привет :-)<br /><br />Проблемът на тази торта е, че се получава само през есента. Шегувам се, разбира cе ;-)<br />Наистина ли си я била стегнала добре в тортения ринг? Ако да, то проблемът е бил в желатина. Кремът не е гъст, той се стяга в гъста консистенция едва след като тортата е престояла няколко часа в хладилник. Това е. Няма тънкости.<br /><br />Надявам се да съм била полезна с отговора си.<br /><br />Желая повече успех и удоволствие при тортоправенето занапред :-)Dimitrana S.https://www.blogger.com/profile/11660124001816396131noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2742589789932692244.post-65285694344539395882011-02-25T17:12:32.102+01:002011-02-25T17:12:32.102+01:00Привет,привет!
Аз като начинаеща в тази област,реш...Привет,привет!<br />Аз като начинаеща в тази област,реших да я направя тортата,обаче крема не се получи.Стана много рядък (според мен) и почна да се излива отстрани.<br />Следвах стъпка по стъпка рецептата, но дори охладен крема пак беше много рядък.<br />Аз ли не съм разбрала нещо или си има някакви тънкости?Catalysthttps://www.blogger.com/profile/01941950213147199019noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2742589789932692244.post-62709369713089885772009-12-18T09:47:20.244+01:002009-12-18T09:47:20.244+01:00Галя, благодаря ти на свой ред за отговора и за по...Галя, благодаря ти на свой ред за отговора и за похвалните, окуражаващи думи! <br />Успех в тортоправенето и нека бъде хубав празника!<br />Дано се получи добре блата - аз така и не разбрах досега какво точно се прави, че да става винаги, понякога просто не иска и това си е! Затова и рядко правя такъв тип торти - наблягам на витите, при тях блата не е капризен и се получава винаги.<br />Както всяка година, значи, така и тази зима отново се е оказала изненадваща и снегът през декември отново е сварил някои хора неподготвени.. :-D А не е смешно всъщност..<br />Въпреки това: нека да е празнично настроението!<br /><br />Поздрави :-)Dimitrana S.https://www.blogger.com/profile/11660124001816396131noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2742589789932692244.post-32137391796479941092009-12-18T09:02:34.708+01:002009-12-18T09:02:34.708+01:00Благодаря ти за отговора :). Не се притеснявай за ...Благодаря ти за отговора :). Не се притеснявай за такива неща. От твоя Blog съм черпила толкова много идеи. Винаги съм ги реализира успешно и съм обирала овациите. Така, че още веднъж ти казвам да не се "кахъриш" :)<br />Тортата ми трябва за събота и довечера ще си направя отново блата. Този ще го оставя за домашна консумация. Вкусен е!<br />Ще пиша как е станала и впечатления след събота!<br />При нас в София нощес наваля и по улиците положението е трагично, но пък вече всичко е бяло, зимно и Коледно :)Галя фотеваnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2742589789932692244.post-43699707077854262792009-12-18T01:03:51.662+01:002009-12-18T01:03:51.662+01:00Привет, Галя!
Най-напред бих искала да се извиня ...Привет, Галя!<br /><br />Най-напред бих искала да се извиня за подвеждането! Съжалявам много и.. не знам къде ми е била главата, когато съм помествала рецептата, но.. се натъкнах на грешка и неточности. Нямам обяснение, нито оправдание за това, при все че проверявам правилното написване на рецептите.. тази явно е останала в суровия си вид. Още веднъж моля за извинение!<br />Имаш право: брашното е в повече. Редактирах рецептата. По-добре малко по-малко като количество брашно, отколкото в повече.. количеството може да варира с +/- 50гр в зависимост от големината на яйцата (ползвам М).<br />Благодаря ти за милите думи и не мога да не добавя колко неловко се чувствам в момента.. Определено грешката е моя. <br /><br />Желая добро здраве, хубав късмет и усмивки :-)Dimitrana S.https://www.blogger.com/profile/11660124001816396131noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2742589789932692244.post-55568079982507255192009-12-17T22:15:10.873+01:002009-12-17T22:15:10.873+01:00Привет и от мен Дими! Очарована съм от това, което...Привет и от мен Дими! Очарована съм от това, което създаваш в кухнята !<br />Днес правих блатовете за тази торта, но нещо не се получи. След като разбих 8 жълтъка с ванилията и 1л. захар, сложих посетпенно брашното със бакпулвера и нишестето - поучи се твърдо тесто, което ставаше за сладки. Започнах да добавям разбитите на сняг белтъци, но тестото не се разбиваше. И накрая взех пасатора (антинабухвателна идея), за да може да стане еднородна смес. Надигна се , но според мен недостатъчно имайки предвид колко яйца има в него. Ако имаш идея кажи къде сбърках и дали това количество брашно и нишесте не са повече. Благодаря!Галя _Фотеваnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2742589789932692244.post-48699815304762498022009-10-12T20:45:09.880+02:002009-10-12T20:45:09.880+02:00Привет, Екатерина!
На свой ред благодаря за похва...Привет, Екатерина!<br /><br />На свой ред благодаря за похвалните и одобрителни думи!<br />Веднага ще погледна :-)<br /><br />Поздрави!Dimitrana S.https://www.blogger.com/profile/11660124001816396131noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2742589789932692244.post-168056613656750822009-10-12T19:43:21.109+02:002009-10-12T19:43:21.109+02:00Дими, благодаря ти много за целия ти блог и за таз...Дими, благодаря ти много за целия ти блог и за тази рецепта специално, с която сполучих да направя първата си торта. :) Ето тук може да видиш и снимки на бледото подобие на твоята есенна кошница: http://meditina-ina.blogspot.com/2009/10/blog-post_12.html<br />Не бях видяла коментарите и линка и затова плетох плетки, както ми дойде. :)Екатерина Стайковаhttps://www.blogger.com/profile/11323856280146014901noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2742589789932692244.post-73837436206689169592009-02-22T02:37:00.000+01:002009-02-22T02:37:00.000+01:00Драго ми е, че тортата ти харесва, Милена! Доста к...Драго ми е, че тортата ти харесва, Милена! Доста късно се научих аз да плета кошници ;-)Това е втори опит, признавам - сполучлив: попаднах на една много добре онагледена плетеница в интернет-пространството. http://1.foto.radikal.ru/0601/b0253493193b.jpgDimitrana S.https://www.blogger.com/profile/11660124001816396131noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2742589789932692244.post-69543647543995881492009-02-21T10:57:00.000+01:002009-02-21T10:57:00.000+01:00Възхитена съм от плетката на страничния борд! Мног...Възхитена съм от плетката на страничния борд! Много сполучилива кошница! Страхотна си, Дими!<BR/>А на вкус не се съмнявам, че е много вкусна тортата!Milenahttps://www.blogger.com/profile/02918629083194629958noreply@blogger.com