tag:blogger.com,1999:blog-2742589789932692244.post1086649112043784532..comments2024-03-13T10:23:28.643+01:00Comments on Тайната на нашата вечеря: Ръжени хлебчетаDimitrana S.http://www.blogger.com/profile/11660124001816396131noreply@blogger.comBlogger17125tag:blogger.com,1999:blog-2742589789932692244.post-56720305866649031932010-05-09T17:30:17.157+02:002010-05-09T17:30:17.157+02:00Благодаря от все сърце за добрите думи, Даниела!
...Благодаря от все сърце за добрите думи, Даниела!<br /><br />Здрава и спорна нова седмица :-)))Dimitrana S.https://www.blogger.com/profile/11660124001816396131noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2742589789932692244.post-31665846802078600782010-05-09T13:54:30.683+02:002010-05-09T13:54:30.683+02:00Дими, страхотни хлебчета! Винаги много ми допадат ...Дими, страхотни хлебчета! Винаги много ми допадат снимките ти, направо имам чувството, че усещам аромата на ястието!<br />Много усмивки и добро настроение!Даниелаhttp://vkuhniata.wordpress.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2742589789932692244.post-69391050925695109402010-05-08T22:19:51.508+02:002010-05-08T22:19:51.508+02:00Много мил комплимент, Габи! Благодаря, мила :-)
В...Много мил комплимент, Габи! Благодаря, мила :-)<br /><br />Всичко най-добро ти желая!Dimitrana S.https://www.blogger.com/profile/11660124001816396131noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2742589789932692244.post-76005709568723247892010-05-08T22:19:04.289+02:002010-05-08T22:19:04.289+02:00Благодаря ти на свой ред за интереса, Ирина!
Ооо....Благодаря ти на свой ред за интереса, Ирина!<br /><br />Ооо.. би било чудесно! Пoжелавам от сърце реализиране на желанието ти!<br /><br />Приятна неделя :-)Dimitrana S.https://www.blogger.com/profile/11660124001816396131noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2742589789932692244.post-69788724729502792012010-05-08T22:17:22.229+02:002010-05-08T22:17:22.229+02:00За следващите хлебчета ще почерпя вдъхновение от т...За следващите хлебчета ще почерпя вдъхновение от теб, Нанита :-) Но най-напред ще взаимствам идеята за фритатата с броколи!<br /><br />Поздрави и приятно съвместно време с внучката :-)Dimitrana S.https://www.blogger.com/profile/11660124001816396131noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2742589789932692244.post-81412305995547519382010-05-08T18:15:02.895+02:002010-05-08T18:15:02.895+02:00Дими,прекрасни са и новите ти предложения ...мога ...Дими,прекрасни са и новите ти предложения ...мога с часове да се наслаждавам на снимките ти ! Прегръщам те :)Gabyhttp://www.lasrecetasdegaby.wordpress.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2742589789932692244.post-2983524041078267642010-05-08T17:02:10.035+02:002010-05-08T17:02:10.035+02:00Хм, не знаех че млякото и яйцето служат за почти е...Хм, не знаех че млякото и яйцето служат за почти едни и същи неща. Всъщност, много ми е интересна теорията и взаимодействието между различните съставки. Макар, че не бях добра по химия в училище, с удоволствие ми се иска да науча повече. За жалост, не намирам такива книги, а в интернет информацията не е от най-надеждните. Така, че ти благодаря Дими, за отделеното време и за споделения опит.<br /><br />Дай Боже, след година да имам възможност и да осъществя мечтата си да уча сладкарство в Лондон. Поне там ще науча доста :-)<br /><br />Между другото, хлебчетата се пекат в момента, нямам търпение да ги опитам :-D<br /><br />Хубава съботна вечер :-)Ирина Купенскаhttps://www.blogger.com/profile/08049738896890128775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2742589789932692244.post-34575295053717489002010-05-08T13:29:22.821+02:002010-05-08T13:29:22.821+02:00Чудесни ръжени хлебчета!У дома често правя такива ...Чудесни ръжени хлебчета!У дома често правя такива хлебчета и питки/дори и днес/,но в следващите две седмици съм отдадена на внучката и няма време за рецепти.<br />Усмихнат уикенд Дими!Прегръдки!Nanitahttps://www.blogger.com/profile/02750770166245086689noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2742589789932692244.post-66639678862300568162010-05-08T12:06:54.187+02:002010-05-08T12:06:54.187+02:00Очаквам с интерес!
Вкусни, ведри и доволни почив...Очаквам с интерес! <br /><br />Вкусни, ведри и доволни почивни дни, Диани :-)Dimitrana S.https://www.blogger.com/profile/11660124001816396131noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2742589789932692244.post-16853518193079210192010-05-08T11:41:14.063+02:002010-05-08T11:41:14.063+02:00Дими,
прекрасни са - изглеждат много апетитни, хр...Дими, <br />прекрасни са - изглеждат много апетитни, хрупкави и нежен гланц отгоре.<br />След толкова много ръжени изкушения и аз ще се включва в темата.<br />Хубав и усмихнат уикенд, Дианаdi_anihttps://www.blogger.com/profile/01295904706090464213noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2742589789932692244.post-1964987544687965102010-05-08T10:35:54.747+02:002010-05-08T10:35:54.747+02:00За мен е голям комплимент, ако снимките въздейства...За мен е голям комплимент, ако снимките въздействат така, че да предизвикват обонятелни асоциации, благодаря ти, Дани :-)<br /><br />Благодарност за посещението и коментара, Русанка!<br /><br />Първо започнах с хлебчетата, Станимира и когато бяха вече готови.. хм, трябваше им и катък, та разгледах какво още има из хладилника :-D Покривчицата ползвам често именно за завиване на хлебчета - хем покрити, хем достатъчно въздух, за да не се овлажняват.. не е мое дело обаче, на една кука не мога да плета: пропуснах някъде из миналото момента, в който имах възможността да се науча.<br />Хубава събота и усмихната неделя :-)<br /><br />O, благодаря за похвалата, Ева! :-)<br /><br />Възхищавам се на потребността ти от нови знания и събиране на опит, Ирина! Ще се опитам да отговоря на въпроса ти - но едва ли ще успея да дам професионално мнение ;-) Та, понякога ползвам яйце, понякога - не. Според моментното ми желание, но често се ръководя от броя и естеството на продуктите: има ли кисело или прясно мляко, мога и да прескоча яйцето при хлебни и питки. При сладки закуски, мъфини, кексчета - винаги (без една единствена съвсем постна рецепта) присъства. А като се замисля: яйцето играе ролята на емулгатор, лецитинът в жълтъка спомага за по-доброто свързване на олио и вода в рецептата. Е, и във вкуса леко се усеща разлика. Не мога да кажа как е по-вкусно обаче, това е доста относително ;-) Следващият път ще експериментирам: ще сложа в хлебчетата само белтък, но ще добавя прасно мляко, да видим какво ще се получи и в какво ще се състои основната разлика в структура и вкус.<br />Благодаря ти за интереса, Ирина! :-)<br /><br />Поздрави и пожелание за хубав уикенд, Дани!Dimitrana S.https://www.blogger.com/profile/11660124001816396131noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2742589789932692244.post-46624416279343089032010-05-08T06:54:56.833+02:002010-05-08T06:54:56.833+02:00Дими, много вкусно предложение, а както обичам
гу...Дими, много вкусно предложение, а както обичам <br />гуакамоле...<br /><br />Слънчеви и усмихнати дни!Danihttps://www.blogger.com/profile/12150416067028333229noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2742589789932692244.post-50825487976716090202010-05-08T00:34:18.755+02:002010-05-08T00:34:18.755+02:00Обожавам ръжени хлебчета! А твоите изглеждат прост...Обожавам ръжени хлебчета! А твоите изглеждат просто перфектно - с тези големи шупли и семчици, при първа възможност ще ги направя :-) <br />Между другото, яйце никога не съм ползвала в хляб, единствено когато правя питки слагам. Не съм наясно с теорията на готварството и с това кои съставки за какво действат. Как смяташ, че се отразява яйцето на крайния резултат, по-добре ли е с него? :-)Ирина Купенскаhttps://www.blogger.com/profile/08049738896890128775noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2742589789932692244.post-47823121142742476772010-05-07T23:07:29.200+02:002010-05-07T23:07:29.200+02:00Ах, че красиви, несъмнено вкусни и здравословни хл...Ах, че красиви, несъмнено вкусни и здравословни хлебчета си приготвила и поднесла подобаващо, Дими! И снимката, която си избрала за заглавна много ми харесва! :)<br />Сърдечни поздрави и прегръдкиЕва Тоневаhttp://www.evatoneva.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2742589789932692244.post-22987168830473613082010-05-07T22:19:48.659+02:002010-05-07T22:19:48.659+02:00Дими, колко неща си спретнала за нула време - ръже...Дими, колко неща си спретнала за нула време - ръжени хлебчета, които много харесвам и гуакамоле, което също ми е любимо. Свежи пролетни снимки, много хубава като че ли плетена на една кука кърпа завива хлебчетата. Поздрави и приятна почивка :)Станимираhttp://littlethingslife.wordpress.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2742589789932692244.post-57596941857571433962010-05-07T22:14:27.367+02:002010-05-07T22:14:27.367+02:00Ръжени хлебчета със слънчоглед - страхотно!
Предст...Ръжени хлебчета със слънчоглед - страхотно!<br />Представям си колко е вкусен, а и здравословен!<br />Благодаря за споделената идея!<br />Хубава вечер, Дими!rusankahttps://www.blogger.com/profile/13235240834041711934noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2742589789932692244.post-29935763765639460172010-05-07T21:09:41.026+02:002010-05-07T21:09:41.026+02:00Ей, Дими,
прекрасно изглеждат хлебчетата и мириша...Ей, Дими, <br />прекрасно изглеждат хлебчетата и миришат мммм...вкусно. Обожавам аромата на току-що изпечен хляб, а твоят направо достига до мен.<br />А снимките са чудесни, поздравявам те.Daniela Dinevahttps://www.blogger.com/profile/00087972351276610828noreply@blogger.com